Bouwen & constructie

Toen ik een kind was, was bouw speelgoed mijn favoriet. Het is nooit te vroeg om je kinderen te leren over de kracht van bouw speelgoed en constructie speelgoed. Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende soorten. Je vindt ze te koop bij Kids Speelgoed en ze zijn allemaal online verkrijgbaar. Wat laat jij je kind bouwen?

Gebruik Filters

Resultaat 1–40 van de 1595 resultaten wordt getoond

Gebruik Filters

Resultaat 1–40 van de 1595 resultaten wordt getoond

Ouders zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om hun kinderen te vermaken. Een goede optie is bouw en constructie speelgoed, die in een verscheidenheid van materialen en stijlen komen. Hiermee vermaak je kinderen en leren ze spelenderwijs.

Kids Speelgoed biedt de nieuwste bouwpakketten aan, inclusief bouwpakketten, knikkerbanen, modelbouw sets, domino stenen, Meccano en ga zo maar door. Wat laat jij je kind bouwen?

Voordelen van bouwspeelgoed en constructie speelgoed

Bouw- en construstie speelgoed helpt kinderen de volgende vaardigheden ontwikkelen:

 • Ontwikkeling van de fijne motoriek
 • Probleemoplossende vaardigheden
 • Creativiteit en verbeelding
 • Wiskundig denken

Het speelgoed is gemaakt van hout, metaal of plastic. Ze variëren in moeilijkheidsgraden, zodat kinderen hun bouwvaardigheden op elk leeftijdsniveau kunnen ontwikkelen. Ouders kunnen deze ontwerpsets al vroeg introduceren zodat kinderen groeien op met een liefde voor bouwspeelgoed.

Bouw- en constructiespeelgoed is verkrijgbaar bij Kids Speelgoed, waar je de nieuwste modellen online kunt vinden.

Het juiste bouwspeelgoed kiezen

Er is een grote keuze aan bouw en constructie speelgoed beschikbaar. Ouders moeten rekening houden met het leeftijdsniveau van hun kind en met wat zij het liefst willen bouwen. Enkele populaire soorten speelgoed voor kinderen zijn:

 • K’Nex
 • LEGO-blokjes
 • Houten modelbouwpakketten
 • Knikkerbanen

Kids Speelgoed biedt een schat aan informatie over constructiespeelgoed op onze website. Hiermee kom je meer te weten voordat ze een online aankoop doen. Voor meer informatie, bezoek de producten hierboven.

Hoe kies je een bouwpakket?

Door de vele mogelijkheden dien je ook te kiezen uit vele soorten bouwspeelgoed. Hier zijn enkele factoren om te overwegen:

 • Leeftijd
 • Vaardigheid van het kind
 • Compatibiliteit met ander constructiespeelgoed, sluit het aan bij het speelgoed wat je al hebt?
 • Hoe lang is het leuk voor het kind

Uitgebreide informatie over al onze producten vind je op de pagina van het bouwspeelgoed.

Bouwspeelgoed als cadeau

Als je op zoek bent naar ideeën voor het kiezen van een goed cadeau, bezoek dan deze pagina met verjaardagscadeaus. We hopen dat we je geïnspireerd hebben en wensen je veel succes met het vinden van het perfecte cadeau.

Voor vragen kun je uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bouwtips en trucs om aan de slag te gaan met kinderen vanaf 2 jaar

Kinderen van 2 jaar willen erg snel leren. Het is belangrijk om ze daarin te ondersteunen. De volgende tips zijn goed om mee te beginnen:

 • Houd de bouwruimte schoon. Een kind heeft een kleine ruimte nodig waar hij ongestoord kan bouwen
 • Laat je kind vrij ontdekken, bemoei niet te veel met zijn speeltijd
 • Vinden kinderen het geweldig als je van constructiespeelgoed een avontuur maakt? Laat ze dan hun eigen fantasie in het spel brengen en samen op avontuur gaan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het kunnen bijvoorbeeld piraten zijn die rondreizen op zoek naar een schat of astronauten die op een andere planeet landen.
 • Zet wat muziek op tijdens het spelen. Op deze manier geef je je kleintjes iets om elke dag naar uit te kijken. Kinderen vinden dit geweldig omdat het extra leuk en stimulerend is. Dat maakt ze blij. Dat is toch wat we allemaal willen zien?

Wat is er dit jaar nieuw in bouwpakketten

Het aanbod met bouw en contructie speelgoed vernieuwd constant. Wat zijn de nieuwste artikelen in voorraad?

 • Bouwblokken met licht en geluid
 • Houten bouwsets waarmee kinderen hun eigen kastelen of huizen kunnen bouwen
 • Knikkerbanen die je aan elkaar kunt koppelen zodat de knikkers over verschillende paden rollen. Dit is leuk om te doen.

Bouwspeelgoed kopen

Het is niet altijd gemakkelijk om het juiste speelgoed voor je kind te vinden. Je wilt speelgoed dat je kind vermaakt en waarvan hij of zij spelenderwijs kan leren. Bouwspeelgoed is een goede keuze omdat het verkrijgbaar is in verschillende materialen, stijlen en prijsklassen, zodat je er een kunt kiezen die echt bij de interesses van je kind past.

Kids Speelgoed heeft allerlei soorten constructiespeelgoed tegen lage prijzen met de nadruk op veiligheidsnormen. We hebben nu alles te koop, van zachte blokken tot houten puzzels, dus neem vandaag nog even de tijd om door onze collectie te kijken.