Grootste assortiment van NL

Beste speelgoed deals

Speelgoed voor alle leeftijden
constructie speelgoed tandwielen

buitenspeelgoed zelf maken


Buitenspelen is niet alleen leuk en vermakelijk, maar het is ook essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Tegenwoordig worden kinderen echter vaak verleid door elektronische apparaten en andere vormen van entertainment binnenhuis. Het is belangrijk om kinderen te stimuleren om naar buiten te gaan en te genieten van de frisse lucht en de natuur. Een geweldige manier om dit te doen is door buitenspeelgoed zelf te maken. In dit artikel zullen we verschillende ideeƫn en instructies delen voor het maken van je eigen buitenspeelgoed.

1. Houten schommel

Een houten schommel is een klassiek stuk buitenspeelgoed dat kinderen van alle leeftijden zal vermaken. Om een houten schommel te maken, heb je een stevige houten plank nodig, touw en schommelhaken. Begin met het bevestigen van de schommelhaken aan een sterke boomtak of aan een stevig frame. Zorg ervoor dat de haken goed vast zitten. Vervolgens knoop je het touw aan de schommelhaken en bevestig je het andere uiteinde aan de houten plank. Zorg ervoor dat het touw stevig is en dat de plank horizontaal hangt. Je kunt de schommel naar wens versieren met verf of andere decoraties.

2. Waterbaan

Een waterbaan is een geweldige manier om kinderen te vermaken op warme zomerdagen. Je kunt een eenvoudige waterbaan maken met behulp van PVC-buizen en slangen. Begin met het bouwen van een frame met PVC-buizen in de gewenste vorm en hoogte. Bevestig vervolgens een tuinslang aan de bovenkant van het frame, zodat het water naar beneden stroomt. Zorg ervoor dat de buizen op de juiste manier zijn verbonden, zodat het water naar de volgende buis kan stromen. Je kunt ook verschillende bochten en bochten toevoegen om de waterbaan interessanter te maken. Vergeet niet om een bak of emmer aan het einde van de waterbaan te plaatsen om het water op te vangen.

3. Zandbak

Een zandbak is een klassiek stuk buitenspeelgoed dat kinderen urenlang vermaak biedt. Om een zandbak te maken, heb je een stevige houten of kunststof bak nodig. Graaf een gat in de grond dat groot genoeg is voor de bak en plaats de bak erin. Zorg ervoor dat de bak stevig op zijn plaats staat, zodat hij niet kan verschuiven tijdens het spelen. Vul de bak met schoon speelzand en laat de kinderen hun verbeelding de vrije loop laten. Je kunt ook extra functies toevoegen, zoals een dak om de zandbak te beschermen tegen regen of een zitbank langs de randen van de zandbak.

4. Vogelhuisjes

Het maken van vogelhuisjes is niet alleen leuk, maar het stimuleert ook de interesse van kinderen in de natuur. Om een vogelhuisje te maken, heb je een stuk hout nodig, zoals multiplex, spijkers, een zaag en verf. Begin met het zagen van het hout in de gewenste vorm en grootte van het vogelhuisje. Zorg ervoor dat je een opening maakt waar de vogels doorheen kunnen gaan. Bevestig vervolgens de verschillende stukken hout met spijkers. Verf het vogelhuisje in vrolijke kleuren om het aantrekkelijk te maken voor vogels. Hang het vogelhuisje op een geschikte plaats, zoals aan een boom of aan een schutting, waar het veilig is voor de vogels.

5. Reuze bellenblaas

Reuze bellenblaas is een leuke en magische activiteit voor kinderen. Om reuze bellenblaas te maken, heb je water, afwasmiddel, glycerine en een reuze bellenblaasstok nodig. Meng 1 deel water, 2 delen afwasmiddel en een paar druppels glycerine in een grote bak. Laat het mengsel een paar uur rusten, zodat de bellenblaasoplossing dikker wordt. Doop de reuze bellenblaasstok in de oplossing en laat de kinderen de stok door de lucht zwaaien om reuze bellen te maken. Het is een betoverende activiteit die zowel kinderen als volwassenen zal vermaken.

6. Obstacle parcours

Een zelfgemaakt obstacle parcours is een geweldige manier om kinderen actief en uitgedaagd te houden. Je kunt verschillende items gebruiken om een obstacle parcours te maken, zoals hoepels, kegels, springtouwen en hinkelspelen. Plaats de items in een tuin of in een park op een strategische manier, zodat de kinderen er doorheen kunnen rennen, springen en klimmen. Zorg ervoor dat het parcours veilig is en dat er voldoende ruimte is tussen de verschillende obstakels. Je kunt ook timers toevoegen om het parcours nog competitiever en spannender te maken.

7. Krijtbord

Een krijtbord is een geweldige toevoeging aan een buitenspeelruimte. Je kunt een krijtbord maken door een stuk triplex of multiplex te schilderen met schoolbordverf. Bevestig het bord aan een muur, schutting of aan een stevig frame. Zorg ervoor dat het bord op een geschikte hoogte hangt, zodat kinderen er gemakkelijk bij kunnen. Geef de kinderen kleurrijke krijtjes en laat ze hun creativiteit de vrije loop laten. Een krijtbord biedt eindeloze mogelijkheden voor tekenen, schrijven en spelen.

8. Tuinmeubilair

Het maken van tuinmeubilair is een leuke en praktische manier om kinderen te betrekken bij het buitenleven. Je kunt eenvoudige bankjes, tafels en stoelen maken met behulp van houten pallets. Schuur de pallets goed en schilder ze in vrolijke kleuren. Stapel de pallets op elkaar om een bankje te maken en bevestig ze stevig aan elkaar. Plaats kussens op het bankje voor extra comfort. Voor een tafel kun je een pallet horizontaal plaatsen en er poten aan toevoegen. Zorg ervoor dat het meubilair stevig en stabiel is, zodat het veilig is voor kinderen om op te zitten en te spelen.

Conclusie

Buitenspeelgoed zelf maken is niet alleen leuk en creatief, maar het biedt ook talloze voordelen voor kinderen. Het stimuleert hun verbeelding, creativiteit en fysieke activiteit. Of je nu een houten schommel, waterbaan, zandbak, vogelhuisjes, reuze bellenblaas, obstacle parcours, krijtbord of tuinmeubilair maakt, kinderen zullen genieten van het proces en het eindresultaat. Dus ga aan de slag en creƫer je eigen buitenspeelgoed om de kinderen in je leven te vermaken en te inspireren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Op het meeste speelgoed

Eenvoudig Retourneren

14 dagen niet goed, geld terug

Scherpe Prijzen

Goedkoopste van Nederland

100% Veilig Afrekenen

iDeal / PayPal / Creditcard