Grootste assortiment van NL

Beste speelgoed deals

Speelgoed voor alle leeftijden
baby speelgoed 3 maanden

babyspeelgoed 3 maanden: knuffels rammelaar speen bal boekje mobiel


Baby speelgoed 3 maanden: bevorderen van de ontwikkeling

Het spelen van baby’s is niet alleen leuk, maar het is ook belangrijk voor hun ontwikkeling. In de eerste maanden van hun leven, begint een baby de wereld te verkennen en ontdekt de omgeving via hun zintuigen. Baby speelgoed voor 3 maanden hebben daarom een belangrijke taak, namelijk het stimuleren van de zintuigen en motorische vaardigheden. In dit artikel bespreken we enkele soorten speelgoed die geschikt zijn voor baby’s van 3 maanden.

Speelmat voorzien van speeltjes

In het eerste levensjaar van een baby is hun ontwikkeling in volle gang. Zoals we weten, is een baby na 3 maanden al in staat om met de handjes te grijpen. Een speelmat met verschillende kleurrijke speeltjes en texturen biedt daarom uitkomst. Dit stimuleert namelijk de tastzin, fijne motoriek en oog-hand coördinatie.

Rammelaars en bijtringen

Rammelaars en bijtringen zijn speelgoed waar bijna alle ouders aan denken als ze in de speelgoedwinkel staan. Maar waarom zijn ze nou eigenlijk zo populair? Rammelaars bevorderen het gehoor van de baby en geven een positieve stimulans aan de bewegingen van de baby. Bijtringen hebben daarnaast een belangrijke functie bij het ontdekken van de mond en de tastzin, waarbij het eerste tandje weleens door kan komen rond de 3e maand.

Boekjes die ritselen

Voor baby’s die al wat verder zijn in hun ontwikkeling, kunnen boekjes met zachte bladzijden en ritselende pagina’s uitdagend zijn. Een baby kan op deze manier dingen ontdekken door te voelen en aan te raken, waardoor hun motorische vaardigheden en tastzin gestimuleerd worden.

Knisperdoekjes

Knisperdoekjes zijn bijvoorbeeld speelgoed voor baby’s die net leren bewegen. Een knisperdoekje is een zacht, stoffen boekje dat meestal met een lus aan de buggy of autostoeltje kan worden vastgemaakt. Het speelgoed stimuleert de tastzin, bevordert het gehoor en ontwikkelt de oog-hand coördinatie.

Muziekmobielen

Muziekmobielen worden vaak op het bedje van baby’s gelegd. De muziek of het geluid dat de mobiel voortbrengt, is geweldig voor het gehoor van de baby en kan helpen om ze te kalmeren, waardoor het een perfect hulpmiddel is bij het slapen. De beweging van de mobiel, gecombineerd met het geluid, is een ideale stimulans voor de oog-hand coördinatie van de baby en hun fijne motoriek.

Conclusie

Het is voor ouders belangrijk om zich te blijven richten op wat de baby leuk vindt. Alleen in dat geval zullen de speeltjes voldoende aandacht krijgen en bijdragen aan de ontwikkeling van de baby. Het is daarnaast verstandig om niet gelijk hele dure speelgoed aan te schaffen, want de kans is aanwezig dat de baby er snel op uitgekeken raakt. Tweedehands speelgoed kan een goede oplossing zijn om geld te besparen en toch de baby te bieden wat ze nodig hebben. Door gebruik te maken van de beschreven speelgoedopties kunnen baby’s zich optimaal ontwikkelen in de eerste maanden van hun leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gratis Verzending

Op het meeste speelgoed

Eenvoudig Retourneren

14 dagen niet goed, geld terug

Scherpe Prijzen

Goedkoopste van Nederland

100% Veilig Afrekenen

iDeal / PayPal / Creditcard